Çelik binaların avantajları arasında;
● Diğer malzemelerle yapılan binalardan daha hızlı inşa edilebilir, inşaat maliyetleri azdır ve şaşırtıcı derecede güçlüdür.
● Çelik diğer malzemelere göre daha hafiftir, yangın riskini azaltır ve bakımı daha kolaydır.
● Çelik% 66 oranında geri dönüştürülebilir, bu da inşaatçılar için çevresel olarak sağlam, uygun maliyetli bir seçenek haline geliyor.
● Çelik binalar dayanıklılıkları nedeniyle depremlere, rüzgarlara, kasırgalara ve yoğun karlara karşı dayanıklıdır. Buna ek olarak çelik çürüme, bölme, çatlama ve termitlere karşı dayanıklıdır.
● Çelik kullanıldığında yangın riski azaldığından sigorta oranları daha düşüktür.
Yatırımcıların ve ev sahiplerinin bilmeleri gereken şeyler
Çelik çerçeveli bir ev, geleneksel ahşap bazlı bir binadan biraz daha pahalıya mal olmasına rağmen, gerekli bakım maliyetleri düşürüldüğünden akıllıca bir yatırımdır ve aynı zamanda enerji açısından da verimlidir. Ayrıca evin görünümü siding, sıva veya tuğlalarla kaplanarak geliştirilebilir ve modern teknoloji imalat ve gelişmiş tasarım için kullanılabilir.
Kat yüksekliklerinin azaltılması, diğer yapı malzemeleri ile birlikte çelik maliyetini de düşürür ve yerden zemine yüksekliklerin en aza indirilmesi, soğutma ve ısıtma giderlerini azaltmaya yardımcı olur. Bina yüksekliği, mekanik sistemlerin ağ açıklıklarından geçmesini veya zemin kirişlerini bölmelere veya binanın iç duvarlarına entegre ettirerek en aza indirebilir. Bazen, kirişlerin derinliği daha sığ ve daha ağır olan bir boyut seçilerek ve hala proje için gereken gücü sağlar
.
Güzellik ve tiyatro da dahil olmak üzere özel nitelikleri nedeniyle çelik, mimarların daha yaratıcı olmalarını ve binalar için başka malzemelerle çalışırken üretmek çok pahalı ya da çok zor olmasını sağlar. Örneğin, bükülme ve eğme, istenen etkiyi elde etmek için binalarda çelik kullanımı öncesinde duyulmamış olan yollarla yapılabilir. Düzensiz kubbeler, kemerler veya cephelerin dış hatlarını izlemek için, belirli bir yarıçapa eğilmiş çelik kirişler, bölünmüş kirişler veya her iki yöntemin bir kombinasyonu ile oluşturulmuş eğriler kullanılabilir.